Здравейте колеги, интересува ме дали е нормално да духа от капачката за наливане на маслото. Има ли разлика при бензинките и печките. Търся си кола в момента та затуй питам.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Трябва ли да духа през капачката за маслото
Collapse
X
-
Не, не е нормално. Това означава, че някъде изпуска
1) Семеринги;
2) Около клапаните, ако са нагорели и не се затварят плътно или са поизгорели и пак не могат да уплътнят.
Като следствие би трябвало и компресията на цилиндрите, откъдето духа да е по-малка.
Нека някой, да каже какви са по технически данни компресията на цилиндрите.
Би било добре, все пак да уточниш модел, двигател. най-добре дай вин да го проверим и да разберем ...Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144 hp black perl
Skoda Felicia 1.9d break 90 hp the white swan
http://s2.bg.bitefight.org/c.php?uid=56221
-
ндам, тътрей е прав дай по точни симптоми за да сме и ние по-точни ...
може да духа в двете посоки и тогава какво ...
аз бих стоял по-далечко от такива коли ...Alfa Romeo 156 1.8 t.spark 144 hp black perl
Comment
-
Първоначално публикувано от capricornндам, тътрей е прав дай по точни симптоми за да сме и ние по-точни ...
може да духа в двете посоки и тогава какво ...
аз бих стоял по-далечко от такива коли ...'05 166 V6
'98 156 2.0 TS ex ...
Comment
-
съвсем слабо почти не се усещаAlfa Romeo 156 1.8 t.spark 144 hp black perl
Comment
-
Колеги, търся си кола в момента и обикалям нагоре-надолу по автокъщи та затуй питам, не да спамя. Чух мнения в полза и на двете състояния. Онзи ден гледах една която духаше, а твърдяха че така трябва да бъде. Това ще ми е евентуално първата алфа, така че - моля не ме разколебавайте156, 2.4JTD
Comment
-
Зависи, на някои коли си има слабичко потдухване от капачката.Двигателя може да е износен и без да духа.Имах един Опел който не беше със читав мотор и грам не духаше.Трее много силно да духа през капачката,но в такива случаи ще духа така че да качва доста масло в смукателните колектори и ще пуши доста.Може и да не са зацепени ремаците правилно,тогава клапаните също не уплатняват и губи компресия през тях.Посъщия начин както спомена търтей може и да смука,това от обратният ход на буталото според мен.Мериш компресия,гледаш да не цапа свещите, да е чисто маслото и антифроза и ауспуха да е чист в рамките на нормалното, и от там вече си знаеш за електрониката..... ако и тя върши работа значи като за начало е добре!Но ще си имаш разходи по нея колкото и здрава да я вземеш максимум след няколко месеца!
---------- Post added at 19:12 ---------- Previous post was at 19:09 ----------
Първоначално публикувано от търтей Покажи съобщениеколега тия дето са ти казали че е проблем да духа може да ги питаш защо?
питай ги също защо на някои коли смуче
и понеже няма да са наясно ги прати да духат те
Алфа Ромео 156 1,8TS/ГИ EasyGas
Comment
-
Първоначално публикувано от JACCOMOГледам че в подписа си имаш 159-ка, що не и отвъртиш капачката и я остави развъряна в/у отвора да видиме дали духа.Ако си я купил нова де,че тя ако е на 4 години може и на 300 000км да е и пак да духа.
Ма ако сте смели купувайте си такива дето духат през капачката за маслотоняма проблеми,ви ще си ги потдържате за напред!
Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine
Comment
-
Каквато и кола да съм имал и виждал всички духат, та и ние покрай тях
Не говоря за няк'во супер силно духане , но....
Имах една Делта 1.9TD , яко духаше , а двигателя беше бетон...
В интерес на истината , не съм срещал кола, която да смуче
Comment
Comment